ΕΛΛΑΔΑ

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη σωτηρία του ΑΠΘ

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη σωτηρία του ΑΠΘ
Ομάδες εθελοντών φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων του...

Ομάδες εθελοντών φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μοιράζουν ενημερωτικό υλικό σε κεντρικά σημεία της πόλης ενημερώνοντας το κοινό για το κίνδυνο βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο, εξαιτίας των περικοπών των χρηματοδοτήσεών του.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία διήμερης διαμαρτυρίας, που αποφασίστηκε από την Σύγκλητο του πανεπιστημίου. Οι εθελοντές του ΑΠΘ θα βρίσκονται σήμερα και αύριο, από τις 10.00 - 18.00 στα σημεία Αριστοτέλους με Εγνατία, Διαγώνιο, Καμάρα, Λευκό Πύργο, Αριστοτέλους με Τσιμισκή, Κολόμβου με Εγνατία και Ικτίνου με Ζεύξιδος, ζητώντας τη συστράτευση του κόσμου για την προστασία του πανεπιστημίου. Στην ενημερωτική εκστρατεία του Λευκού Πύργου θα βρεθούν σήμερα, στις 12.30, και οι πρυτανικές αρχές.

Αύριο Τρίτη, με απόφαση της Συγκλήτου, το ΑΠΘ θα διακόψει την λειτουργία του για τρεις ώρες (μεταξύ 12.00 - 15.00), κατά τη διάρκεια των οποίων θα διοργανωθεί εκδήλωση στήριξης του ιδρύματος, στην αίθουσα τελετών.