ΕΛΛΑΔΑ

Ποσό – μαμούθ για τις μεταφράσεις στα υποβρύχια

Ποσό – μαμούθ για τις μεταφράσεις στα υποβρύχια
Στο τεράστιο ποσό των 300.000 ευρώ έχει μέχρι στιγμής κοστολογηθεί, η επίσημη μετάφραση των εγγράφων της Γερμανικής δικαιοσύνης...

Στο τεράστιο ποσό των 300.000 ευρώ έχει μέχρι στιγμής κοστολογηθεί, η επίσημη μετάφραση των εγγράφων της Γερμανικής δικαιοσύνης, για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Το ποσό αυτό, έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους Εισαγγελείς του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος που χειρίζονται τη σκανδαλώδη υπόθεση, καθώς τα έγγραφα αυτά είναι απαραίτητα για τη συνέχιση της έρευνάς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εξωτερικών, έχει αναθέσει σε ιδιώτες τη μετάφραση αυτή και όχι στο τμήμα μεταφράσεων του ΥΠΕΞ.

Πάντως, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, οι αρμόδιοι Εισαγγελείς θα έχουν καταλήξει στην άσκηση ποινικής δίωξης, σε βάρος των μη πολιτικών προσώπων, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο προμήθειας των 4ων υποβρυχίων τύπου 214, για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής οι εισαγγελείς, θεωρούνται επαρκή ώστε να απαγγελθούν βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος μη πολιτικών προσώπων.

Για την υπόθεση των υποβρυχίων, έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου 38 άτομα για τα κακουργήματα της απιστίας, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τα οποία μάλιστα είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ανάμεσα στους 38, βρίσκονται κυρίως μέλη επιτροπών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που συστάθηκαν για την προμήθεια των υποβρυχίων, στρατιωτικοί, πολιτικοί υπάλληλοι αλλά και ιδιώτες.