ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς οδηγούς τα ΕΛΤΑ

Χωρίς οδηγούς τα ΕΛΤΑ
Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, οι οδηγοί των ΕΛΤΑ...

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, οι οδηγοί των ΕΛΤΑ απέχουν από το …βολάν διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων όπως, μεταξύ άλλων, την καταβολή δεδουλευμένων ρεπό πολλών ετών.
Οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να συνεχίσουν την απεργία τους για τουλάχιστον πέντε ημέρες ενώ καταγγέλλουν τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για αδιαφορία.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους:
Η Διοίκηση του ΕΛΤΑ καταστρατηγεί το προεδρικό διάταγμα 167/22.08.2006 σε ότι έχει να κάνει με το χρόνο εργασίας μας και τα προβλεπόμενα διαλλείματα κατά την εκτέλεση των δρομολογίων μας.
Μας οφείλει δεδουλευμένα ρεπό, εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε μας τα χορηγεί, ούτε μας τα πληρώνει, όπως η συλλογική σύμβαση του 2002 προβλέπει
(…)

Η Διοίκηση προχωρεί μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών σε εκχώρηση έργου μεταφοράς ταχ. αποστολών σε εργολάβους ιδιώτες, ακόμη και σε περιοχές που υπάρχουν συνάδελφοι οδηγοί – τους οποίους απασχολεί σε άλλο έργο.
Η Διοίκηση προχώρησε σε αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των εκτός έδρας δρομολογίων μας, μειώνοντας την ποσοστιαία μέχρι 75%.

Ζητούμε συγνώμη εκ των προτέρων από τους πολίτες για την όποια ταλαιπωρία υποστούν εξ αιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων μας. Δεν είναι στις προθέσεις μας η δημιουργία προβλημάτων στο κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό άλλωστε εξαντλήσαμε κάθε προσπάθεια – μέχρι και την τελευταία στιγμή – να μην φτάσουμε στις απεργίες, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση από την διοίκηση του ΕΛΤΑ».