ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής!

Στην Ελλάδα οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής!
Τη φιλοξενία της Ελλάδας θα απολαμβάνουν από σήμερα...

Τη φιλοξενία της Ελλάδας θα απολαμβάνουν από σήμερα οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής, οι οποίοι πριν μερικούς μήνες είχαν συγκλονίσει τη παγκόσμια κοινή γνώμη με τον εγκλωβισμό τους στο ορυχείο του Σαν Χοσέ.

Ο ιδιοκτήτης της μεταλλευτικής εταιρείας ΕΛΜΙΝ Α.Ε, κ. Βαρδινογιάννης, γνώριμος της πρέσβειρας της Χιλής στην Ελλάδα, Κάρμεν Ιμπάνιες , υποσχέθηκε ότι αν τελικά βγουν ζωντανοί θα τους καλέσει στην Ελλάδα και μάλιστα στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Κρήτη, για να γνωρίσουν από κοντά τις ελληνικές ομορφιές και να
περάσουν ξέγνοιαστα μερικές μέρες μακριά από τον εφιάλτη που έζησαν.

Οι εργάτες θα …προσγειωθούν αρχικά στην Αθήνα προσκεκλημένοι της εταιρείας ενώ θα συνοδεύονται από ένα μέλος της οικογένειάς τους. Το πρόγραμμα των επαφών περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να συναντηθούν και με τον Κάρολο Παπούλια εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά του.

Ακολούθως θα βρεθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα περιηγηθούν στα αξιοθέατα της Αθήνας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τα Χανιά ενώ την έκτη και τελευταία ημέρα της παραμονής τους στο νησί, θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Πηγή: www.cretalive.gr