ΕΛΛΑΔΑ

Κινδυνεύει με μπλακ-άουτ η Ρόδος

Κινδυνεύει με μπλακ-άουτ η Ρόδος

Πολύ πιο σοβαρή απ' ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι η βλάβη που παρουσιάστηκε στον υποθαλάσσιο αγωγό ψύξεως των μηχανών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή, με αποτέλεσμα οι Αρχές της Ρόδου να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς ο κίνδυνος γενικευμένου μπλακ-άουτ είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ροδιακής, η βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό ψύξεως των μηχανών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος είναι πιο σοβαρή απ' ό,τι αρχικά εκτιμήθηκε και απειλεί να βυθίσει στο σκοτάδι το νησί.

Λόγω της βλάβης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 7 μονάδες του εργοστασίου και η ηλεκτροδότηση του νησιού βασίζεται σε 4 αεριοστρόβιλους οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μηχανές που σήμερα λειτουργούν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή μπορούν να παράγουν 95 Μεγαβάτ συνολικά. Μαζί με τα 9 περίπου Μεγαβάτ που δίνουν τα αιολικά πάρκα, η μέγιστη δυνατή παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, φθάνει τα 104 Μεγαβάτ.

Χθες, η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα άγγιξε τα 103 Μεγαβάτ κι όλοι εύχονται τις επόμενες μέρες, μέχρι να επισκευαστεί η βλάβη να μην υπάρξουν ξανά αυτές οι ισορροπίες τρόμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σοβαρή αυτή βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό που μεταφέρει νερό για να ψύχονται οι μηχανές του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σορωνή, μπορεί να πάρει από μία εβδομάδα έως και ένα δεκαήμερο.

Ειδικός δύτης προσπαθεί να βρει το σπασμένο σημείο του αγωγού που έχει υποστεί καθίζηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε εντοπιστεί το σημείο.

Σχετικές ειδήσεις