ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άνεργη ζει εδώ και δυο μήνες χωρίς ρεύμα (Photos)

Θεσσαλονίκη: Άνεργη ζει εδώ και δυο μήνες χωρίς ρεύμα (Photos)

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν το πρωί της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, πολίτες και μέλη του Συντονισμού κατοίκων της Τούμπας για τη διακοπή ρεύματος που προχώρησαν οι φορείς σε άνεργη.

Η γυναίκα που δεν έχει κανένα εισόδημα αυτή τη στιγμή ζει χωρίς ρεύμα εδώ και δυο μήνες και σύμφωνα με το thesstoday, η διακοπή της ηλεκτροδότησης έγινε μέσω του ΔΕΔΔΗΕ κι όχι από εργολάβο, έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης για επανασύνδεση.

Η οφειλή της γυναίκας ανερχόταν στα 2.500 ευρώ, σύμφωνα με το thesstoday, κι ενώ το ρεύμα αρχικά επανασυνδέθηκε, όταν εκείνη πήγε να κάνει διακανονισμό, της ζητήθηκε το ένα τρίτο του ποσού. Όμως, η γυναίκα αδυνατούσε να πληρώσει το ποσό με αποτέλεσμα να διακοπεί και πάλι η σύνδεση.

Όπως τονίζει ο Συντονισμός κατοίκων/συλλογικοτήτων της Τούμπας το θέμα των διακοπών ηλεκτροδότησης πρέπει να αναδειχθεί και να απαιτηθεί η άμεση αντιμετώπιση του, ζητώντας παράλληλα και συνάντηση με το διευθυντή του υποκαταστήματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στην οποία ήταν παρούσα και η άνεργη γυναίκα. Ο διευθυντής ήταν θετικός ως προς το να γίνει αλλαγή των στοιχείων του λογαριασμού, στο όνομα της γυναίκας, από το όνομα του θανόντος πατέρα της, στο οποίο είναι σήμερα και να γίνει ρύθμιση για εξόφληση της οφειλής σε 48 δόσεις.

Πλέον το λόγο έχει η ΔΕΔΔΗΕ, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται και σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις