ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έδεσαν τα πλοία σε Σύμη και Κάσο

Δεν έδεσαν τα πλοία σε Σύμη και Κάσο

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το βράδυ της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου στο Αιγαίο δεν επέτρεψαν στα πλοία να προσεγγίσουν τα λιμάνια της Σύμης και της Κάσου.

Συγκεκριμένα ο Πλοίαρχος του πλοίου Διαγόρας ενημέρωσε το βράδυ της Παρασκευής (20/02) ότι η προσέγγιση στο λιμάνι της Σύμης ήταν επισφαλής λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι θα παρέκαμπτε το λιμάνι.

Στο ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'', το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο προς Σύμη – Τήλο – Νίσυρο – Κω – Κάλυμνο – Λέρο – Λειψοί – Πάτμο – Πειραιά, δεν επέβαινε κανείς με προορισμό το λιμένα Σύμης, ενώ στο λιμένα Σύμης ανέμεναν προς επιβίβαση 38 επιβάτες, 02 Ι.Χ. & 03 Φ/Γ.

Ανέφικτη ήταν και η προσέγγιση στο λιμάνι της Κάσου, καθώς ο καιρός ήταν κακός. Ο πλοίαρχος του Βιτσέντζος Κορνάρος ενημέρωσε το Λιμενικό ότι το πλοίο δεν μπορούσε να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να το παρακάμψει.

Στο ''ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'', το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο, επέβαιναν δέκα επιβάτες με προορισμό το λιμένα Κάσου, ενώ στο λιμένα Κάσου δεν ανέμενε κανείς προς επιβίβαση στο πλοίο.

Σχετικές ειδήσεις