Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια και φωτιές στο κέντρο της Αθήνας από αντιεξουσιαστές (photos&video)

Newsbomb

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν α-πό αντειξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας μετά από την ολοκλήρωση αντικυβερνητικής πορείας, ενάντια στην πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup.

Οι 300 περίπου συμμετέχοντες στην αντικυβερνητική πορεία συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης (26/2/2015).

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας όμως και γυρνώντας ξανά στα Προπύλαια, κάποιοι από αυτούς, προκάλεσαν υλικές ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων, αυτοκίνητα και τράπεζα που στεγάζεται στην οδό Όθωνος.

Οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα με φωτιές και κάδους στην οδό Πατησίων και την οδό Στουρνάρη. Στη συνέχεια μπήκαν στο κτίριο του Πολυτεχνείου και το χρησιμοποίησαν ως «ορμητήριο» για να επιτεθούν με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και ανδρών ΜΑΤ που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του διακριτικά από απόσταση. Μάλιστα, οι άνδρες κάποια στιγμή έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών κατά των αντιεξουσιαστών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Στουρνάρη και την οδό Πατησίων διεκόπη προσωρινά.

Τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα κάηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσε και δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής για να σβήσει τις φωτιές που προκλήθηκαν από τα επεισόδια.

Δείτε βίντεο από την οδό Πατησίων, στο ύψος της Τοσίτσας με ρίψη χημικών από την πλευρά των ανδρών ΜΑΤ και ρίψεις μολότωφ από τους αντιεξουσιαστές.