ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη Νομικής: Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο

Κατάληψη Νομικής: Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο

Υπό κατάληψη τελεί το κτήριο της Νομική στη Σόλωνος, περισσότερα από 150 άτομο από τον αντιεξουσιαστικό χώρο απομάκρυναν τους φοιτητές και ανήρτησαν πανό συμπαράστασης στους έγκλειστους «Πυρήνες» και στον Σάββα Ξηρό.

Οπλισμένοι με ρόπαλα οι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται από τις 8 το πρωί στο κτήριο της Νομικής επιτέθηκαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι όχημα του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, όταν ο οπερατέρ προσπάθησε να τραβήξει πλάνα από την κατάληψη.

Συγκεκριμένα, οι αντιεξουσιαστές έσπασαν τα τζάμια και τον καθρέφτη του οχήματος που ήταν σταθμευμένο έξω από το Πανεπιστήμιο.

Η ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε στην κατάληψη της Νομικής με αίτημα την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών των κρατούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, καθώς και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και των αντιτρομοκρατικών νόμων.

Ζητούν, επίσης, την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, καθώς και «την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA)», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο.

Σχετικές ειδήσεις