ΕΛΛΑΔΑ

Αποχώρησαν οι φοιτητές από το υπουργείο Οικονομικών

Αποχώρησαν οι φοιτητές από το υπουργείο Οικονομικών

Μετά από περίπου δυο ώρες, οι φοιτητές αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαρτίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν περίπου 500 φοιτητές, μέλη των φοιτητικών συλλόγων του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, των Νηπιαγωγών, των Παιδαγωγών, των Τούρκικων Σπουδών, της Νοσηλευτικής και της Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, καθώς και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Το κύριο αίτημα των συγκεντρωθέντων ήταν να επιστραφούν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τα 187.000.000 ευρώ από τα αποθεματικά των Ιδρυμάτων που κουρεύτηκαν το 2012 με το PSI, καθώς επίσης και το 50% των προϋπολογισμών των πανεπιστημίων που μειώθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια, όπως ανέφεραν.

Οι φοιτητές αποχώρησαν μετά από περίπου δύο ώρες και αφού εξαμελής επιτροπή συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, από τους οποίους, όπως αναφέρουν, εισέπραξαν αρνητική απάντηση στο αίτημά τους, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δει κάποια στιγμή το ζήτημα».

Σχετικές ειδήσεις