ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Υπερχείλισε ανάχωμα στον δήμο Βισαλτίας - Αναμένεται επέμβαση του στρατού

Σέρρες: Υπερχείλισε ανάχωμα στον δήμο Βισαλτίας - Αναμένεται επέμβαση του στρατού

Αγωνιούν οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας Σερρών μετά την υπερχείλιση του αναχώματος στον οικισμό Αχινού που δεν κατάφερε να συγκρατήσει το ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα μετά το άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης που έγινε το Σάββατο (28/3).

«Η κατάσταση σήμερα είναι δραματική» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κεμανιτζόγλου, πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αχινού και επεσήμανε ότι ήδη η δημοτική αρχή προειδοποίησε τους αγρότες του δήμου να αποφύγουν τη διέλευσή τους στους αγροτικούς επαρχιακούς δρόμους, κοντά στον ποταμό. Παράλληλα αναμένονται δυνάμεις του στρατού προκειμένου να δημιουργήσουν, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και την περιφερειακή Ενότητα Σερρών, πρόχειρα αναχώματα, παράκτια του Στρυμόνα, προκειμένου να διαφυλαχτούν οι γεωργοκτηνοτροφικές κτιριακές εγκαταστάσεις της περιοχής από τα ορμητικά νερά.

«Ο όγκος του νερού που περιμένουμε δεν έχει φτάσει ακόμη στην περιοχή και ήδη ζούμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε ο κ. Κεμανιτζόγλου.

Την ίδια ώρα υπάλληλοι του δήμου Εμμανουήλ Παππά, κατασκεύαζαν όλη τη νύχτα σε σημεία που υπερχείλισε ο ποταμός υποστηρικτικά αναχώματα. «Μέχρι τις 6 το πρωί σκαπτικά μηχανήματα του δήμου κατάφεραν να επουλώσουν τις πληγές και να αποτρέψουν τον κίνδυνο καταστροφικών πλημμυρών στους οικισμούς Ψυχικό, Βαλτοτόπι και Παραλίμνιο Πεθελινό», ανέφερε ο δήμαρχος, Δημήτρης Νότας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, από την πλευρά του επεσήμανε πως «η λίμνη βρίσκεται σε τελικό οριακό σημείο, και δυστυχώς περιμένουμε πολύ νερό από τη Βουλγαρία» και πρόσθεσε: «προσπαθούμε να έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις