ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Ρήγματα από τις πλημμύρες στην πόλη (photos)

Σέρρες: Ρήγματα από τις πλημμύρες στην πόλη (photos)

Πρωτοφανείς καταστροφές προκάλεσε η βροχόπτωση του Σαββάτου (28/3/2015) σε διάφορα σημεία της πόλης των Σερρών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το anexartitos.gr, στην πρώτη περίπτωση, στην οδό Μαυρομιχάλη ο δρόμος υποχώρησε και δημιουργήθηκε ρήγμα μήκους 30 μέτρων, ενώ τα χώματα έπεσαν πάνω στο σπίτι που ευτυχώς δεν κατοικούνταν.

Η ανταπόκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σέρρων ήταν άμεση καθώς έσπευσε στο σημείο κλιμάκιο για μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών το πρωί της Κυριακής (29/3/2015). Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΣ προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή της ύδρευσης και αποχέτευσης στην περιοχή προκειμένου να περιοριστούν τυχόν νέες ζημιές καθώς το δίκτυο βγήκε στην επιφάνεια από την κατολίσθηση.

Στην δεύτερη περίπτωση το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στον δρόμο προς Χρυσοπηγή.

Το ρήγμα που δημιουργήθηκε από τις βροχοπτώσεις έχει μήκος 100 μέτρα ενώ παράλληλα το έδαφος υπέστη καθίζηση 2 μέτρων με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές τρεις μονοκατοικίες της περιοχής.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και σε αυτή την περίπτωση κινητοποιήθηκαν άμεσα για να εκτιμήσουν την έκταση των ζημιών και να συμβάλλουν στην αποκατάστασή τους. Σημειώνεται ότι έγινε προφορική σύσταση προς τους ιδιοκτήτες των κατοικιών να αποφύγουν την διαμονή στο σπίτι έως ότου πραγματοποιηθεί μελέτη για την στατικότητά τους από τους αρμόδιους μηχανικούς.

Πηγή φωτογραφιών: anexartitos.gr

Σχετικές ειδήσεις