ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Ελεγχόμενη, αλλά πολύ σοβαρή η κατάσταση

Σέρρες: Ελεγχόμενη, αλλά πολύ σοβαρή η κατάσταση

Τα νερά του ποταμού Στρυμόνα προσπαθούν να περιορίσουν οι κάτοικοι του νομού από το πρωί της Κυριακής (29/3/2015) οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας.

Από την ορμητικότητα και τον όγκο των νερών έσπασε ένα κομμάτι του αναχώματος κοντά στον οικισμό του Αχινού με αποτέλεσμα τα νερά να εισέλθουν σε καλλιεργήσιμες αγροτικές εκτάσεις.

Άντρες του Στρατού και της δημοτικής Αρχής δημιούργησαν παράκτια του Στρυμόνα ένα περιμετρικό ανάχωμα ύψους 1,5 μέτρου με σκοπό να αποτρέψουν τα νερά να φτάσουν στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Οι θυρόπορτες του φράγματος της Κερκίνης ανοιγοκλείνουν σταδιακά για την εκτόνωση του μεγάλου όγκου των νερών που έρχονται από την γειτονική Βουλαγαρία.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά πολύ σοβαρή», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηράκλειας, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης. Ο δήμαρχος ήταν επίσης καθησυχαστικός απέναντι στους κατοίκους του δήμου του, που φοβούνται να μην πλημμυρίσουν τα σπίτια τους, σε περίπτωση που δεν αντέξει τον όγκο του νερού, το ανατολικό φράγμα της Κερκίνης.

Επί ποδός βρίσκεται και ο δήμος Εμμανουήλ Παππά, που αναμένει σε λίγες ώρες να φτάσουν τα νερά του Στρυμόνα, που ήταν εγκλωβισμένα στη λίμνη Κερκίνη. Παρά την επούλωση των πληγών που άνοιξε ο ποταμός παράκτια του εν λόγω δήμου, το σπασμένο ανάχωμα στο Πεθελινό, παραμένει επικίνδυνο, καθώς αποτελεί και την εύκολη δίοδο του ποταμού αλλά και των παραποτάμων του.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις