ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερη η 22χρονη που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριές της

Ελεύθερη η 22χρονη που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριές της

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η 22χρονη που τραυμάτισε το απόγευμα της Πέμπτης με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της, στη σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ήταν η 22χρονη μαθήτρια του ΟΑΕΔ την ώρα που αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά μαζί με τη δικηγόρο της.

«Ήθελα να τις τραυματίσω και όχι να τις σκοτώσω, να βάλω φρένο ήταν ο μόνος τρόπος», είπε στον Εισαγγελέα και μίλησε για το bullying που δεχόταν από ορισμένες συμμαθήτριές της.

O εισαγγελέας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την τακτική δικάσιμο που ορίστηκε για τις 8 Ιουνίου, ενώ της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απλή σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Την 22χρονη μετέφεραν αστυνομικοί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να την εξετάσει ψυχίατρος.

«Περνούσα ένα Γολγοθά...», ανέφερε στις κάμερες ταραγμένη η 22χρονη και σταμάτησε δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει καθώς δεν είναι καλά ψυχολογικά.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη κοπέλα είναι ένα παιδί που έχει πέσει θύμα bullying κάτι που ισχυρίστηκε και η ίδια στην κατάθεσή της.

Πρόσθεσε ότι στις ιδιόχειρες σημειώσεις της που βρέθηκαν μέσα στη σχολική της τσάντα, στο σημείο όπου έγινε το χθεσινό αιματηρό περιστατικό, το οποίο είναι σε γνώση της εισαγγελέως και έχει υποβληθεί στη ποινική δικογραφία, γράφει μέρες πριν το συμβάν τα εξής: «Δεν θέλω να τους σκοτώσω- Δεν θέλω να τους τραυματίσω- Θέλω απλώς να τους σταματήσω».

Όπως πρόσθεσε η κ. Παναγοπούλου το παιδί αυτό υφίσταται σχολικό εκφοβισμό και βία με όλες τις μορφές.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό συνέβη στη Νοσηλευτική Σχολή του ΟΑΕΔ στην οδό Πέτρου Ράλλη, το απόγευμα της Πέμπτης 2 Απριλίου, λίγη ώρα πριν τελειώσει το μάθημα η μαθήτρια έβγαλε από την τσάντα της ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε τρεις συμμαθήτριές της.

2270350

Οι τρεις κοπέλες- οι δύο αλβανικής καταγωγής 20 και 21 ετών αντίστοιχα και μία Ελληνίδα 20 ετών- έφεραν τραύματα από μαχαίρι στα χέρια και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη σημείο όπου σημειώθηκε χθες το τραγικό περιστατικό βρέθηκαν δύο μαχαίρια, τα οποία, όπως εκτιμούν από την Ασφάλεια, τα πήρε από το σπίτι της.

Τι αναφέρουν οι γονείς της 22χρονης για τα περιστατικά bullying

Συγκλονιστικές είναι μαρτυρίες των γονιών της 22χρονης, οι οποίοι αναφέρουν ότι το παιδί τους είχε πέσει θύμα bullying.

Έξω από τα δικαστήρια Πειραιά ο πατέρας της μαθήτριας, Γιώργος Κοσίδης δήλωσε ότι η 22χρονη οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη, καθώς οι συμμαθητές της την πείραζαν και την έβριζαν, ενώ της απέδιδαν χαρακτηρισμούς για τα ρούχα που φορούσε. Παράλληλα, ο κ. Κοσίδης τόνισε ότι είχαν μιλήσει με τους καθηγητές της για να τη δει ψυχολόγος, ο οποίος είχε πει ότι είναι μια χαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη είναι από φτωχή οικογένεια και μένει σε σπίτι χωρίς ρεύμα, ενώ στη διάρκεια της χθεσινής της κατάθεσης στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ήταν συνεχώς τρομαγμένη και ξέσπαγε σε λυγμούς. Υποστήριξε ότι οι συμμαθήτριές της την πείραζαν διαρκώς, ενώ ήταν δέκτης άσχημων συμπεριφορών όταν επέστρεφε στο σπίτι της.

Πηγές από την Ασφάλεια ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι συνθήκες αυτές τις οποίες βίωνε η 22χρονη, φαίνεται να έχουν διαταράξει τον ψυχικό της κόσμο, ενώ η ίδια είχε εμπλακεί και πέρυσι σε ανάλογο επεισόδιο στο συγκεκριμένο σχολείο.

Μάλιστα για τον λόγο αυτόν βρισκόταν σε επιτήρηση από τους καθηγητές της, ενώ είχε κληθεί και κοινωνικός λειτουργός προκειμένου να προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες στην 22χρονη.

Σχετικές ειδήσεις