ΕΛΛΑΔΑ

Έξοδος του Πάσχα: Μετά τις επτά το απόγευμα θα εκτελούνται δρομολόγια πλοίων

Έξοδος του Πάσχα: Μετά τις επτά το απόγευμα θα εκτελούνται δρομολόγια πλοίων

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το σήμερα (10/04/2015) το απόγευμα και μετά καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά -Μετά τις 7 το απόγευμα θα εκτελούνται δρομολόγια- Φεύγουν από τον Πειραιά τα πλοία για Αργοσαρωνικό - Έξοδος με προβλήματα λόγω κακοκαιρίας για τους οδηγούς την Μ. Πέμπτη (9/4/2015)

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Ωστόσο, οι εκδρομείς του Πάσχα που ετοιμάζοταν να αποχωρήσουν από την πρωτεύουσα με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου αντιμετώπισαν προβλήματα εχθές, Μ. Πέμπτη (9/4/2015) καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα, Πειραιά και Λαύριο απαγορεύθηκαν. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι έπνεαν με ένταση 8 έως 9 μποφόρ. Το απαγορευτικό των πλοίων θα ισχυεί μέχρι τις επτά το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, από το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη ΙΙ» για Χανιά θα αναχωρήσουν μετά τις 9 το βράδυ.

Επίσης το Blue star 2 για Ρόδο, Κω, Θήρα στις 10:30 το βράδυ, ενώ το "Blue star patmos" για Μυτιλήνη Χίο και Blue star Νaxos για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο στις 10 το βράδυ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κανονικά.

Από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια των πλοίων για Μαρμάρι γίνονται κανονικά ενώ για τις Κυκλάδες τα πλοία θα αναχωρήσουν μετά τις 6:30 το απόγευμα.

Από το Λαύριο το απαγορευτικό θα είναι σε ισχύ έως τις 6 το απόγευμα.

Σημειώνεται πως το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.

Παράλληλα η κίνηση στα οδικά δίκτυα που οδηγούν προς την επαρχία ήταν αυξημένη. Οι οδηγοί που κινούνταν στο οδικό δίκτυο Κορίνθου–Πατρών στο ρεύμα προς Πάτρα αντιμετώπισαν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω προβλήματος που είχε δημιουργηθεί από τον κόμβο Δερβενίου έως και τον κόμβο Ακράτας. Ωστόσο το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με την κυκλοφορία των οχημάτων να συνεχίζεται ομαλά. Όσοι οδηγοί κινήθηκαν γύρω από το οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων το έκαναν με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του χιονιού.

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας σε ισχύ

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Συγκεκριμένα, θα είναι ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία και η αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ενώ θα είναι αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

Παράλληλα, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα, με στόχο την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας.

Την Μεγάλη Παρασκευή (10/4/2015) για το ρεύμα εξόδου από τις 06.00 έως 16.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

  • Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών- Κορίνθου- Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
  • Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας.
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
  • Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας, από το 11ο χλμ. μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα.

Τη Δευτέρα, 13 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από τις 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

  • Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
  • Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
  • Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών- Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
  • Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας- Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης.
  • Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.

Την Τρίτη, 14 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου και από τις 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:

  • Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Σημειώνεται ότι την ημέρα του Πάσχα Κυριακή 12 Απριλίου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Μ. Παρασκευή

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά της χώρες ενώ λίγες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί με τα φαινόμενα να εξασθενούν και να περιορίζονται στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο με ένταση 9 έως 10 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Αττική ο καιρός παρουσιάζει λίγες νεφώσεις που είναι παροδικά αυξημένες στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού ενώ δεν αποκλείονται οι ασθενείς βροχές και οι ασθενείς χιονοπτωσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της Πάρηθας και της Πεντέλης.Βαθμιαία ο καιρός μετατρέπεται σε αίθριο. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις να σημειώνονται το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 17 βαθμούς κεσλσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος με λίγε νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 0 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 1 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Ελλάδα, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια με πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης με παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή κατιαγίδων τις πρωινές ώρες στα νότια. Βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσιες 7 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις