ΕΛΛΑΔΑ

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Όλα δείχνουν αυτοχειρία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Όλα δείχνουν αυτοχειρία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής ο οποίος ανέλαβε την έρευνα της υπόθεσης θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο καθηγητής ιατροδικαστής Θόδωρος Βουγιουκλάκης μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας τόσο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε η σορός του 20χρονου φοιτητή όσο και τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής που ο ίδιος διενήργησε.

«Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι, οι διωκτικές Αρχές, οι συγγενείς του 20χρονου σπουδαστή και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση του σώματος κατά τη στιγμή της ανεύρεσής του, γεγονός που δεν θα επέτρεπε την εξαγωγή και την τεκμηρίωση ενός ασφαλούς συμπεράσματος.

Τα υπάρχοντα στοιχεία προσανατολίζουν θετικά στο ενδεχόμενο της αυτοχειρίας. Από τη σορό του σπουδαστή έλειπε το 15-20% του σώματος» αναφέρει ο καθηγητής, για πρώτη φορά μετά τον εντοπισμό της.

Η ταυτοποίηση έγινε με DNA σημειώνει ο κ. Βουγιουκλάκης, γεγονός που καταδεικνύει την κατάσταση που βρίσκονταν το σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, 37 ημέρες μετά την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι εγκληματολογικές εξετάσεις δεν προσέφεραν ουσιαστική βοήθεια, λόγω των περιβαλλοντικών και κλιματολογικών συνθηκών ενώ όπως αποκάλυψε «τουλάχιστον από τα υπάρχοντα δεδομένα δεν υπήρχαν άλλες προθανάτιες κακώσεις στο σώμα».

Σχετικές ειδήσεις