ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Έπεσε το Ιερό Δισκοπότηρο την ώρα της Θείας Κοινωνίας - Η αντίδραση του ιερέα

Πάτρα: Έπεσε το Ιερό Δισκοπότηρο την ώρα της Θείας Κοινωνίας - Η αντίδραση του ιερέα

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε εκκλησία της Πάτρας, όταν το Ιερό Δισκοπότηρο έπεσε με αποτέλεσμα να χυθεί στο πάτωμα η Αγία Κοινωνία.

Όπως αναφέρει το neotera.gr, η αντίδραση του ιερέα ήταν άμεση, ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί γονάτισε και… έγλυψε το πάτωμα!

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή των Βαΐων, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων. Σε πολλούς βέβαια υπάρχει η απορία, πως θα αντιδρούσε ένας ιερέας εάν από κάποιο λάθος αναποδογύριζε το Άγιο Δισκοπότηρο. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, είχαμε την απάντηση στην πράξη και ομολογουμένως, η ενέργεια του παπά προξενεί εντύπωση και θαυμασμό.

Το Άγιο Δισκοπότηρο αναποδογύρισε και βρέθηκε στο πάτωμα όχι από λάθος του κληρικού αλλά από μια ηλικιωμένη γυναίκα που έσπρωχνε τους υπόλοιπους για να βγει μπροστά και να κοινωνήσει πιο γρήγορα, παρά τις εκκλήσεις του ιερέα να έχουν υπομονή μέχρι να έρθει η σειρά τους να κοινωνήσουν.

Προφανώς η ηλικιωμένη γυναίκα δεν άκουσε τις εκκλήσεις του ιερέα, η οποία πάνω στα σπρωξίματα και φθάνοντας δίπλα στον ιερέα, μάλλον έχασε την ισορροπία της και για να μην πέσει πιάστηκε από πάνω του, με αποτέλεσμα να… ρίξει το Άγιο Δισκοπότηρο στο πάτωμα και να χυθεί όλη η ποσότητα της Αγίας Κοινωνίας.

Και τότε ακολούθησε η σκηνή που «πάγωσε» άπαντες τους πιστούς. Ο παπάς δεν είπε λέξη στην ηλικιωμένη. Γονάτισε αμέσως, έσκυψε και άρχισε να γλύφει όλο το πάτωμα και τα σκαλοπάτια, προκειμένου να μην μείνει ούτε σταγόνα Αγίας Κοινωνίας χυμένη!

Ο παπάς έκλαιγε και οι πιστοί του φώναζαν: «Άξιος»! Οι πιστοί έκαναν τον Σταυρό τους. Κάποιοι δάκρυσαν στη θέα του ιερέα. Μόλις ο ιερέας ολοκλήρωσε, πήρε ένα οινόπνευμα και καθάρισε όλη την περιοχή ώστε ούτε ίχνος Αγίας Κοινωνίας να μην πατηθεί από παπούτσι πιστού…

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παπάς δεν σταμάτησε να κλαίει για αυτό που συνέβη ενώ κάθε τόσο σήκωνε το κεφάλι του προς τα πάνω ζητώντας συγγνώμη από τον Χριστό. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έκανε την παραμικρή παρατήρηση στην ηλικιωμένη που από το λάθος της προκάλεσε το συμβάν. Μία ακόμα απόδειξη της καλοσύνης του εν λόγω ιερωμένου ο οποίος είναι γνωστός στην ενορία του για το θεάρεστο έργο του, την ταπεινότητα και την κατανόησή του.

Σχετικές ειδήσεις