ΕΛΛΑΔΑ

Ποδηλατικός γύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Πού και πότε θα γίνουν διακοπές

Ποδηλατικός γύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Πού και πότε θα γίνουν διακοπές

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους του κέντρου της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή 26 Απριλίου, κατά τις ώρες 09.00-13.00.

Αιτία η διεξαγωγή του «22ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας», κατά μήκος της διαδρομής (αφετηρία) Ζάππειο-Λ. Αμαλίας-αριστερά Λ. Βασ. Ολγας (αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας)-Λ. Βασ. Κωνσταντίνου (αντίθετο ρεύμα)-αριστερά Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα)-αριστερά Λ. Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα)-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Αιόλου-αριστερά Σταδίου-Φιλελλήνων-Ζάππειο (τερματισμός).

Στο διάστημα αυτό δεν θα είναι στη διάθεση των οδηγών οι:

*Πειραιώς, στο τμήμα μεταξύ της Ιεράς Οδού και της πλ. Ομονοίας και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

*Αθηνάς, στο τμήμα μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

*Πλ. Ομονοίας.

*Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

*Πλ. Συντάγματος.

*Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

*Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

*Λ. Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

*Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδου και της Λ. Βασ. Ολγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιθέα.

*Λ. Βασ. Ολγας, σε όλο το μήκος της.

*Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κωνσταντίνου και Αμαλίας και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

*Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της συμβολής των Λεωφόρων Β. Αλεξάνδρου και Βασ. Κωνσταντίνου και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

*Ακαδημίας, στο τμήμα μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.

*Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

*28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα μεταξύ της οδού Κοδριγκτώνος και της πλ. Ομονοίας και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

*Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας.

*Ανώνυμη Οδός δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας, σε όλο το μήκος της.

*Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

*Μονής Πετράκη, στο τμήμα μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

*Χατζηκώστα και Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος τους.

*Τσόχα, στο τμήμα μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Επιπλέον, δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες και για όσο χρόνο διαρκέσει ο αγώνας, με εξαίρεση τους ελεγχόμενους κόμβους:

*Λ. Αλεξάνδρας-Παπαρρηγοπούλου,

*Λ. Αλεξάνδρας-Ιπποκράτους,

*28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Χαλκοκονδύλη,

*Σταδίου-Αμερικής,

*Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)-Αμερικής,

*Λ. Βασ. Κωνσταντίνου-Παυσανίου.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις συγκεκριμένες οδούς και λεωφόρους κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.