ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη Ρώσος μαφιόζος στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη Ρώσος μαφιόζος στη Θεσσαλονίκη

Με ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ διωκόταν και καταζητείτο επί διετία ο 33χρονος Ρώσος που συνελήφθη, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση, στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης.

Ο Ρώσος μαφιόζος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη μεταφορά, αποθήκευση και κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος με το «μικρό» όνομα ή προσωνύμιο «Αρθούρος» ειχε ξεκινήσει την εγκληματική του δραστηριότητα το 2012 στη Ρωσία.

Στη Θεσσαλονίκη είχε καταφύγει από τις αρχές του 2014 και εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές από τον περασμένο Δεκέμβριο. Κατά τη σύλληψη του χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Νεάπολης δεν φέρεται να προέβαλε αντίσταση ενώ εμφανίστηκε ως Βούλγαρος παρουσιάζοντας πλαστά έγγραφα των βουλγαρικών Αρχών.

Κατά τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος του σχηματίσθηκε επιπλέον δικογραφία για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς αποτελεί μέλος του Ρωσικού Οργανωμένου Εγκλήματος. Στην κατοχή του (κατά τη σύλληψή του στη Θεσσαλονίκη) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δώδεκα (!) συσκευές κινητών τηλεφώνων, πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ των οποίων Εσθονικών και ρωσικών εταιρειών, πιστωτικές κάρτες με στοιχεία κατόχου τρίτων ατόμων και μια φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχετικές ειδήσεις