ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σάμο

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σάμο

Συνεχίζει να καίει δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (28/04) στην περιοχή Τσίγκη στο Καρλόβασι της Σάμου, έχοντας όμως περιοριστεί αρκετά χάρη στην ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστών.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης (28/04) πάνω από τον Άγιο Νικόλαο στο Ποτάμι Καρλοβάσου της Σάμου και στο σημείο έφτασαν άμεσα και επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα αλλά και περισσότερα από 25 εθελοντικά κλιμάκια, 10 υδροφόρα και μέλη της ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος της Σάμου.

Το βράδυ της Τρίτης, έφτασαν στο σημείο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ με συνολικά 27 άτομα ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία προχώρησαν σε μια μόνο ρίψη καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν δυσμενείς με ανέμους που έφταναν και τα 8 μποφόρ.

Ως αργά το βράδυ της Τρίτης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις γι' αυτό και το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων παραμένει στην περιοχή και αναμένεται να θέσει σύντομα τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Έως αυτή την ώρα υπολογίζεται ότι έχουν γίνει στάχτη περίπου 300 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης.

Σχετικές ειδήσεις