ΕΛΛΑΔΑ

Άγριο ξύλο στο 43ο συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Άγριο ξύλο στο 43ο συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Ρινγκ θύμιζε η αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του 43ου συνεδρίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ όπου εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές.

Το συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ ήταν σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης (28/4) όπου και ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για τα όργανα όταν άρχισαν να εκφράζονται διαφωνίες που έφεραν στη συνέχεια λεκτικές αντιπαραθέσεις οι οποίες είχαν άσχημη εξέλιξη.

Σύνεδροι ήρθαν στα χέρια ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για επιθέσεις με διάφορα αντικείμενα.

poe ota4

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της ΑΣΚ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος αλλά και η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκε επίθεση με μπουκάλι και ποτήρι από τον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θέμη Μπαλασόπουλο.

poe ota2

Μιλώντας στο aftodioikisi.gr, ο κ. Γκιτάκος δήλωσε ότι «χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου υπήρξε τεχνητή ένταση και πόλωση από τη μεριά της «ΣΥΝ. ΑΝ» (πρ ΠΑΣΚΕ) και σε μία διαμαρτυρία δική μου προς το προεδρείο της Ε.Ε. σηκώθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Ε. Θέμης Μπαλασόπουλος και κρατώντας ένα μπουκάλι και ένα ποτήρι προσπάθησε να με χτυπήσει».

poe ota

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της για τα επεισόδια η ΑΣΚ - ΟΤΑ αναφέρει: «Το γεγονός ότι δεν μπόρεσε η «ΣΥΝ.ΑΝ.» (πρ ΠΑΣΚΕ) να ελέγξει το Σώμα των Αντιπροσώπων και στην ουσία να εκτεθεί με την πρόταση της, οδήγησε τα στελέχη της να προχωρήσουν σε δημιουργία τεχνητού κλίματος έντασης και πόλωσης προβαίνοντας σε τραμπουκισμούς κατά συνδικαλιστών του ΜΕΤΑ και άλλων Αριστερών παρατάξεων.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της απερχόμενης πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ να διαλύσει την ενότητα του κλάδου και καλούμε τους σύνεδρους του 43ου τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ να γυρίσουν την πλάτη στις επιλογές της «ΣΥΝ.ΑΝ» (πρ. ΠΑΣΚΕ) που δυναμιτίζουν τις εργασίες του συνεδρίου και υπονομεύουν την ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων».

Σχετικές ειδήσεις