ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή της συνεδρίασης του ΔΣ του ΙΚΑ λόγω εισβολής συνταξιούχων

Διακοπή της συνεδρίασης του ΔΣ του ΙΚΑ λόγω εισβολής συνταξιούχων

Επεισοδιακή ήταν η εισβολή συνταξιούχων στο κτήριο του ΙΚΑ λίγα λεπτά πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, με θέμα συζήτησης τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ.

Περίπου 50 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εργαζομένων ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη, εισέβαλαν στο κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο όπου ήταν συγκεντρωμένο το ΔΣ και ζήτησαν να διακοπεί η διαδικασία.

Στην αίθουσα επικράτησε ένταση αλλά η κατάσταση δεν ξέφυγε πέρα από κάποιες φραστικές αντιπαραθέσεις

Από τις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν δεν υπήρξε αποτέλεσμα με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο να ζητά την αποχώρηση των εισβολέων από την αίθουσα, δεχόμενος ωστόσο την παρουσία του Δήμου Κουμπούρη στη συνεδρίαση.

Τελικά, η συνεδρίαση διεκόπη.

Μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του «στην εφαρμογή αποφάσεων που έρχονται να αποψιλώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρωθούν οι δανειστές και οι τράπεζες από τον κόπο των εργαζομένων και των συνταξιούχων» και κάλεσε τη διοίκηση του ΙΚΑ και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων.

Σχετικές ειδήσεις