ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευόπουλος: Να εξοικειώσουμε το κοινό με τις αρχές της δικαιοσύνης

Παρασκευόπουλος: Να εξοικειώσουμε το κοινό με τις αρχές της δικαιοσύνης

«Το θέμα δεν είναι να εξοικειώσουμε το κοινό με αυτές τις πράξεις αλλά με τις αρχές της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στη δήλωση του Γιάννη Πανούση ότι ο πατέρας της 4χρονης Άννυ δεν θα επιβιώσει στις φυλακές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Mega και σχολίασε για την περίπτωση του 27χρονου Βούλγαρου ότι «σε τέτοιες έντονα φορτισμένες στιγμές δεν προτιμάς να εξοικειώσεις με την ιδέα της αντεκδίκησης αλλά να μιλήσεις για την ανάγκη της δικαιοσύνης».

«Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να κρίνει αυτή την πράξη ως απάνθρωπη ή να πει ότι μια τέτοια πράξη την ακολουθούν αγριότητες», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να προσέχουμε πάντοτε και την ουσία των πραγμάτων».

Για τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση σχετικά με το τι θα συμβεί στον δράστη μέσα στις φυλακές, ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι «δεν την επιδοκιμάζει ούτε την αποδοκιμάζει» αλλά θεωρεί ότι πιο σωστό είναι να «μείνουμε στις αρχές του κράτους δικαίου και να μην αφήνουμε το κοινό έρμαιο σε τέτοια ένστικτα».

Παράλληλα, για τις συνθήκες κράτησης του 27χρονου παιδοκτόνου στις φυλακές Κέρκυρας, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν ήδη λάβει μέτρα για να προλάβουν βίαιες πράξεις εναντίον του, διευκρινίζοντας ότι «θα μπει οπωσδήποτε στην απομόνωση».

Σχετικές ειδήσεις