ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι αρχαιοκάπηλοι της σπείρας που δρούσε σε Αθήνα και Τρίκαλα

Στον εισαγγελέα οι αρχαιοκάπηλοι της σπείρας που δρούσε σε Αθήνα και Τρίκαλα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που ήρθε στην επιφάνεια σε Αθήνα και Τρίκαλα.

Ένας 54χρονος ιδιοκτήτης βιβλιοδετείου από την Αθήνα, ένας 41χρονος κτηνοτρόφος και η 64χρονη μητέρα του από την Καλαμπάκα, βρέθηκαν ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελέων καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι και το βιβλιοδετείο του 54χρονου πολλά Ευαγγέλια και εκκλησιαστικά βιβλία, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις περί αρχαιοτήτων.

Παράλληλα στην κατοχή του κτηνοτρόφου –στο σπίτι του και τις δύο κτηνοτροφικές μονάδες που διατηρεί με τη μητέρα του- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια, μηχανισμοί εκτόξευσης ουσιών, σπρέι πιπεριού, ανιχνευτές μετάλλων, σύστημα παρακολούθησης με μικροκάμερα, ένα πηλίκιο με έμβλημα της ΕΛ.ΑΣ, ασύρματος κι άλλα αντικείμενα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται από την Ασφάλεια Αττικής οι έρευνες για την υπόθεση, τις οποίες συντονίζει η ανακρίτρια Ιωαννίνων.

Με δική της εντολή η Ασφάλεια Αττικής, είχε προχωρήσει την Πέμπτη (14/05) σε συντονισμένες έρευνες σε έξι οικίες, πέντε καταστήματα, μία αποθήκη, δύο κτηνοτροφικές μονάδες και 15 οχήματα, με την συνδρομή των τοπικών αστυνομικών διευθύνσεων στις περιοχές Τρικάλων, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Κορινθίας και Ευβοίας.

Σχετικές ειδήσεις