ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κουνούπια – Τουρισμός σημειώσατε 1 (Video)

Κρήτη: Κουνούπια – Τουρισμός σημειώσατε 1 (Video)

Η φήμη για την «επέλαση» κουνουπιών στην Κρήτη έχει δημιουργήσει πρόβλημα στον τουρισμό του νησιού.

Πριν καλά καλά καλοκαιριάσει, το πρόβλημα με τα κουνούπια στην Κρήτη είναι πολύ έντονο παρά το ότι οι ψεκασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Περιφέρεια έχει ήδη ζητήσει τη βοήθεια των πολιτών, καλώντας τους να την ενημερώνουν για τα σημεία όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο ώστε να κατευθύνονται εκεί τα συνεργεία και να είναι piπιο στοχευμένοι οι ψεκασμοί.

Παρά την κινητοποίηση όμως των μηχανισμών, έχει ήδη ξεκινήσει -όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας cretalive.gr- προπαγάνδα προκειμένου να προκληθεί ζημιά στον τουρισμό του νησιού.

Συγκεκριμένα, σε ευρωπαϊκές χώρες απ’ όπου χρόνια τώρα ξεκινούν τουρίστες με προορισμό την Κρήτη, έχει φτάσει η φήμη για τα κουνούπια.

Σε διάφορα forum και site γίνεται αναφορά στην «επέλαση» των κουνουπιών, όχι μόνο για την ενόχληση που μπορεί να προκαλούν αλλά και για θέματα υγείας που μπορεί να προκύπτουν από αυτά.

Μάλιστα εκτός από τα σχόλια των τουριστών που έχουν προσωπική εμπειρία, καταγράφονται και αυτά κακόβουλων σχολιαστών, οι οποίοι προτείνουν στους τουρίστες να μην ταξιδέψουν για την Κρήτη αυτό το καλοκαίρι αλλά να επιλέξουν γειτονικές χώρες για τις διακοπές τους, προκαλώντας έτσι μεγάλη ζημιά στον τουρισμό του νησιού.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από την «επέλαση» των κουνουπιών.