ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα δοθεί στη βιβλιοθήκη του σχολείου Αρμένων

Ρέθυμνο: Το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα δοθεί στη βιβλιοθήκη του σχολείου Αρμένων

Η τραγική εξέλιξη της υπόθεσης Γιακουμάκη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο και απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ, έχει κινητοποιήσει τη νεολαία του Ρεθύμνου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης και ως σήμερα οι πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κατά της ενδοσχολικής βίας και της όποιας μορφής ρατσισμού συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» στην καθημερινότητα των πολιτών και της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων ξεκινά εβδομάδα δράσεων από τη Δευτέρα 8, έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κλειδώνοντας τον ρατσισμό και τη βία έξω από το σχολείο». Παράλληλα αποφασίστηκε η ονοματοδοσία της βιβλιοθήκης του σχολείου σε «Αίθουσα Βαγγέλης Γιακουμάκης», ο οποίος υπήρξε μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το 10-ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου και το «Χαμόγελο του Παιδιού», περιλαμβάνουν θεατρικά δρώμενα, μουσική, ανάγνωση βιβλίων, προβολές από μαθητές των δημοτικών, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει και αγώνα ποδοσφαίρου στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μαθητές και δάσκαλοι, γονείς και πολίτες της ευρύτερης περιοχής, στην εβδομάδα αυτή, θα τραγουδήσουν όλοι μαζί, θα αναδείξουν το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας και θα κουβεντιάσουν μεταξύ τους για την ανάγκη προάσπισης της σχολικής κοινότητας και ολόκληρης της κοινωνίας από τα φαινόμενα ρατσισμού.

Σχετικές ειδήσεις