ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Σύσκεψη για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων

Ηράκλειο: Σύσκεψη για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων

Σύσκεψη για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων του δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια.

Στόχος της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινός, ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ, Γιάννης Χαρωνίτης, μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου και αντιδήμαρχοι, ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

«Η ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση σεισμού είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής» δήλωσε ο κ. Λαμπρινός μετά τη συνάντηση και τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, τον Σεπτέμβριο του 2014 προχωρήσαμε σε αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών συγκροτημάτων του Ηρακλείου».

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, συντάχθηκε τεχνική έκθεση μετά από μακροσκοπικό τεχνικό έλεγχο που διενεργήθηκε για κάθε σχολείο από τις υπηρεσίες του δήμου, ενώ σταδιακά η Πολεοδομία εκδίδει και τις απαραίτητες άδειες για τα σχολικά κτίρια στα οποία δεν είχαν εκδοθεί.

«Θεωρούμε, λοιπόν, καθοριστικής σημασίας, απαραίτητη, την ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς, κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους και στη συνέχεια σε όλους τους δημότες του Ηρακλείου» υπογράμμισε ο κ. Λαμπρινός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι σε αυτή την προσπάθεια, θα βοηθήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο που θα ξεκινήσει έναν ενημερωτικό κύκλο ημερίδων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αρχικά, από τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Χαρωνίτης δήλωσε ότι το Επιμελητήριο συνεργάζεται με τον δήμο για τη διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού και την ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, σε πρώτη φάση στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, σημείωσε ότι τα σχολικά κτίρια στον δήμο Ηρακλείου είναι ασφαλή και έχουν επάρκεια, ενώ όπου χρειάζονται οι απαραίτητες βελτιώσεις το ΤΕΕ θα βοηθήσει με την τεχνογνωσία του.

Σχετικές ειδήσεις