ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Προφυλακίστηκαν ακόμη δύο υπαρχιφύλακες για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών

Ιωάννινα: Προφυλακίστηκαν ακόμη δύο υπαρχιφύλακες για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών

Μετά την πολύωρη απολογία τους στον ανακριτή και με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, οι δύο υπαρχιφύλακες που φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση ναρκωτικών με τις κατηγορίες υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος. Την Δευτέρα το απόγευμα τον δρόμο για τις φυλακές, πήρε ένας ακόμη συνάδελφός τους, ο 46χρονος υπαρχιφύλακας ο οποίος είχε συλληφθεί στο Καλπάκι, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι δύο υπαρχιφύλακες που έκαναν περιπολία στην περιοχή της Κόνιτσας πριν από 5 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, αν και είχαν ενημερωθεί για ύποπτο όχημα συγκεκριμένης μάρκας και αριθμού κυκλοφορίας, το οποίο ενδεχομένως μετέφερε ναρκωτικά ή παράτυπους μετανάστες, όταν το εντόπισαν και το ακινητοποίησαν στο δρόμο από Καβάσιλα προς Κόνιτσα, αφού διαπίστωσαν ότι το οδηγούσε ο τρίτος υπαρχιφύλακας, με συνεπιβάτη μία 37χρονη, το άφησαν να φύγει, χωρίς να κάνουν έλεγχο.

Στις απολογίες τους, οι δύο υπαρχιφύλακες υποστήριξαν ότι δεν έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ισχυρίστηκαν ότι δεν τους είχε δοθεί ο αριθμός κυκλοφορίας του ύποπτου οχήματος, γεγονός που τους οδήγησε να αφήσουν τον συνάδελφό τους να συνεχίσει το δρόμο του χωρίς έλεγχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκύπτει ότι ο 46χρονος υπαρχιφύλακας, όταν έφυγε από το μπλόκο, τηλεφώνησε δύο φορές, σε έναν από τους συναδέλφους του, όμως δεν απαντήθηκαν οι κλήσεις.

Οι απολογίες ξεκίνησαν χθες πρωί και ολοκληρώθηκαν αργά τη νύχτα.

Σχετικές ειδήσεις