ΕΛΛΑΔΑ

Ασύλληπτη τραγωδία - Κοριτσάκια πνίγηκαν σε Αρτέμιδα και Σφακιά

Ασύλληπτη τραγωδία - Κοριτσάκια πνίγηκαν σε Αρτέμιδα και Σφακιά

«Μαύρη» ημέρα ήταν η χθεσινή (06/08), καθώς δύο ανήλικα κοριτσάκια έχασαν τη ζωή τους κάνοντας μπάνιο σε περιοχές της Αρτέμιδας και των Σφακίων.

Στο πρώτο περιστατικό, που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, μία 10χρονη η οποία είχε επισκεφθεί με τη μητέρα της παραλία στην Αρτέμιδα, έχασε τη ζωή της ενώ κολυμπούσε.

Αντιλαμβανόμενο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συγγενικό πρόσωπο ενημέρωσε το κέντρο Άμεσης Δράσης. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν ήδη νεκρό. Η 10χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος της.

Η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Πριν περάσουν λίγες ώρες, ένα δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στο Φραγκοκάστελο και συγκεκριμένα σε πισίνα ξενοδοχείου. Ένα οκτάχρονο κοριτσάκι κολυμπούσε όταν ξαφνικά οι λουόμενοι αντιλήφθηκαν ότι το παιδί δεν κινείτο.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, την ίδια ώρα που στο παιδί προσφέρονταν οι πρώτες βοήθειες.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων όπου και συνεχίστηκαν οι προσπάθειες ανάνηψης χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ο ιατροδικαστής Χανίων Σταμάτης Μπελιβάνης που εξέτασε τη σορό του άτυχου κοριτσιού απέδωσε το θάνατο του παιδιού σε πνιγμό εντός γλυκού ύδατος, πισίνας καθώς από την νεκροψία δεν προέκυψε καμία ένδειξη για παθολογικές ή άλλες αιτίες.

Σχετικές ειδήσεις