ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Οριοθετήθηκε η φωτιά - Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Ρόδος: Οριοθετήθηκε η φωτιά - Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Η δυναμική παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που κατάκαιγε από χθες το μεσημέρι δασική περιοχή ανάμεσα στο Τσαίρι και την Παστίδα στη Ρόδο.Αυτή τη στιγμή το μέτωπο έχει οριοθετηθεί και δεν είναι ενιαίο με μικροεστίες να καίνε σε διάφορα σημεία. Στην περιοχή επιχειρούν 18 οχήματα, 54 πυροσβέστες, 82 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 ελικόπτερα.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/8) από σημείο όπου υπήρχαν παλιά αυτοκίνητα και πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν με ένταση στο νησί. Η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, αλλά το μέτωπο επεκτάθηκε γρήγορα σε έκταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου.
Η φωτιά απείλησε κατοικίες και επιχειρήσεις αλλά ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα. Λόγω της φωτιάς διακόπηκε η υδροδότηση σε πολλά σημεία της Ρόδου, λόγω προβλημάτων στον υποσταθμό της ΔΕΗ που τροφοδοτεί πολλές γεωτρήσεις στην περιοχή.

Με μήνυμα του στην προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα στο Facebook, ο δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος ευχαρίστησε στις 2.40 τα ξημερώματα όλους όσους βοήθησαν για να τεθεί υπό έλεγχο η επικίνδυνη φωτιά.
"Με την βοήθεια του Θεού τα καταφέραμε κι απόψε. Η φωτιά στο Τσαϊρι είναι υπό έλεγχο και μεις γυρίσαμε σώοι στα σπίτια μας. Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά όλους όσους και με κίνδυνο ζωής πάλεψαν με την φωτιά. Πυροσβεστες, δασοφύλακες, πιλότους, υπηρεσιακούς, χειριστές μηχανημάτων και εθελοντές."

Σχετικές ειδήσεις