ΕΛΛΑΔΑ

Στον Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.500 πρόσφυγες - Ένας νεκρός ανοιχτά της Μυτιλήνης

Στον Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.500 πρόσφυγες - Ένας νεκρός ανοιχτά της Μυτιλήνης

Καθώς συνεχίζεται η μεταφορά Σύρων προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου καταφτάνουν με κίνδυνο της ζωής τους, στο λιμάνι του Πειραιά, ένας πρόσφυγας ανασύρθηκε νεκρός στη Μυτιλήνη.

Εντός της ημέρας (24/8) αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά και την πύλη Ε-1, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο κάνει ένα ακόμα δρομολόγιο μεταφέροντας πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αυτή τη φορά, το πλοίο μεταφέρει 2.500 Σύρους πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη ενώ χθες το ίδιο πλοίο είχε αποβιβάσει στον Πειραιά άλλους 2.466 από τα νησιά της Κω, της Καλύμνου, της Λέρου και της Σάμου.

Κι ενώ στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είναι ασφαλής η αποβίβαση των προσφύγων, η πλειοψηφία τους είναι προγραμματισμένο να μεταφερθεί με λεωφορεία του ΟΛΠ στο σταθμό του ΗΣΑΠ με προορισμό το σταθμό Λαρίσης.

Το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται καθώς καταφτάνουν καθημερινά εκατοντάδες ακόμα στα ελληνικά νησιά με μεγάλο κίνδυνο της ζωής τους.

Το πρωί της Δευτέρας, ένας από αυτούς ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα όταν το σκάφος πάνω στο οποίο επέβαινε με άλλους 14 -σύμφωνα με τις πληροφορίες- πρόσφυγες, αναποδογύρισε στα ανατολικά της θαλάσσιας περιοχής Σκάλας Μυστεγνών Μυτιλήνης.

Στο σημείο συνεχίζουν τις έρευνες που ξεκίνησαν τα ξημερώματα για τον εντοπισμό των προσφύγων, το Λιμενικό Σώμα και η Frontex, που έχουν ήδη εντοπιστεί και διασώσει οκτώ ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις