ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρούν από την ΕΡΤ οι μεταλλωρύχοι (photos)

Αποχωρούν από την ΕΡΤ οι μεταλλωρύχοι (photos)

Διαμαρτυρία έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία το βράδυ της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, την ώρα της τηλεοπτικής αναμέτρησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ αποχώρησαν από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οι μεταλλωρύχοι που παρέμεναν συγκεντρωμένοι έξω από τα κτήρια της ΕΡΤ για περισσότερες από 3 ώρες.

Οι μεταλλωρύχοι που διαμαρτύρονταν για την απόφαση αναστολής των τεχνικών μελετών για τη λειτουργία των μεταλλείων της "Ελληνικός Χρυσός", αποχώρησαν από το ραδιομέγαρο συνοδευόμενοι από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πριν την έναρξη του ντιμπέιτ το κλίμα έξω από την ΕΡΤ μύριζε μπαρούτι

Οι συγκεντρωμένοι μεταλλωρύχοι ήθελαν να εισέλθουν στο προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, προκειμένου μιλήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμεράκη.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ελληνικής αστυνομίας προσπάθησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους προκειμένου να μην μπουν μέσα στην ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία άρχισαν να φωνάζουν σπρώχνοντας τους αστυνομικούς, με τα ΜΑΤ να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι άνδρες των ΜΑΤ κατάφεραν να οδηγήσουν τους μεταλλωρύχους σε απόσταση 100 μέτρων από την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ επί της λεωφόρου Μεσογείων, στην οδό Μανδηλαρά, όπου και περέμεναν πριν τελικά αποχωρήσουν με τη συνοδεία της αστυνομίας.

«Ήρθαμε εδώ να πούμε τον καημό μας, είναι μια άδικη απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη. Μας έστειλε στην ανεργία, 2000 οικογένειες και έστειλε μια περιοχή στην φτώχεια και στην ανέχεια. Θα μείνουμε όσο χρειαστεί, όπου και αν χρειαστεί θα ήμαστε εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων στο Newsbomb.gr o πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Χατζής.

Σχετικές ειδήσεις