ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Επιβλήθηκαν οι πρώτες «ποινές»

Υπόθεση Γιακουμάκη: Επιβλήθηκαν οι πρώτες «ποινές»

Τρεις σπουδαστές, είναι οι πρώτοι που δέχθηκαν κυρώσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία είχε συγκλονίσει τη χώρα.

Οι κυρώσεις προήλθαν από τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής στην οποία φοιτούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, καθώς τρεις από τους επτά σπουδαστές που κατηγορούνται για μπούλινγκ εναντίον του έφυγαν από τη σχολή χωρίς πτυχίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο προς τη Σχολή με το οποίο ενημέρωνε επίσημα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν εφτά φοιτητές.

Στη συνέχεια συνεδρίασε ο Σύλλογος Καθηγητών στης Σχολής στα Ιωάννινα και χαρακτήρισε τη διαγωγή τους «επίμεμπτη», επιβάλλοντάς τους κυρώσεις.

Σύμφωνα με αυτές, τρεις σπουδαστές έφυγαν χωρίς πτυχίο παρότι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία.

Για τους υπόλοιπους τέσσερις φοιτητές, οι οποίοι εξακολουθούν να σπουδάζουν στη Σχολή, ο Σύλλογος Καθηγητών αποφάσισε να μην ξαναμείνουν στην Εστία, όπου φέρονται να έγιναν οι βασανισμοί εις βάρος του 20χρονου Βαγγέλη.

Δικαστική πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης και την οποία επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρει ότι τελικά οι κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση από κοινού δεν είναι πέντε, όπως είχε ειπωθεί αρχικά, αλλά εφτά φοιτητές.

Οι εφτά νεαροί κατηγορούνται, επίσης, για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση από κοινού, ενώ παράλληλα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι» (ουσιαστικά κατ’ αγνώστου).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για τους βασανισμούς που έκαναν στον 20χρονο φοιτητή, αλλά όχι για συμμετοχή σε ενέργειες που να σχετίζονται με το θάνατό του.

Σχετικές ειδήσεις