ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Στην εισαγγελία δύο Σύριοι διακινητές και ο ντόπιος συνεργός του

Χίος: Στην εισαγγελία δύο Σύριοι διακινητές και ο ντόπιος συνεργός του

Εντός της ημέρας (19/9) αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Χίου τρεις άνδρες οι οποίοι είχαν συλληφθεί την προηγούμενη στην μαρίνα του Καστέλλου να αποβιβάζουν πρόσφυγες.

Οι διακινητές χρησιμοποιούσαν ιστιοφόρο σκάφος και μετέφεραν κάθε φορά μικρό αριθμό προσφύγων, έξι το πολύ οκτώ άτομα, συνήθως οικογένειες, με αντίτιμο -όπως αναφέρει η ιστοσελίδα astraparis.gr- που άγγιζε τις 8.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι δύο Σύριοι (46 και 19 ετών) και ο 62χρονος συνταξιούχος ναυτικός από τη Χίο, βρίσκονταν στο στόχαστρο των Αρχών και παρακολουθούνταν εδώ και καιρό, προκειμένου να συλληφθούν επ' αυτοφώρω, κάτι που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής 19 Σεπτεμβρίου.

Ο 62χρονος, παρακολουθούσε τις κινήσεις των σκαφών του Λιμενικού και έδινε τις ανάλογες πληροφορίες, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εντοπισμού και σύλληψης των διακινητών.

Την ώρα της προσέγγισης και αποβίβασης του ιστιοφόρου, που χθες μετέφερε επτά πρόσφυγες, ο 62χρονος ήταν μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, στην προβλήματα της μαρίνας και ο οποίος συνελήφθη, «διότι όπως προέκυψε καθοδηγούσε και διευκόλυνε την μεταφορά των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

(Φωτογραφία του σκάφους που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές από την ιστοσελίδα astraparis.gr)

Σχετικές ειδήσεις