ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2015 - «Η δωρεάν διέλευση στα διόδια δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης»

Εκλογές 2015 - «Η δωρεάν διέλευση στα διόδια δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης»

«Η δωρεάν διέλευση των διοδίων, λόγω των εκλογών, δεν προβλέπεται απο τις συμβάσεις παραχώρησης και το κόστος θα έπρεπε να καλύψει το κράτος».

Αυτή ήταν η απάντηση των κοινοπραξιών των αυτοκινητόδρομων στο αίτημα της διακομματικής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για δωρεάν διέλευση των διοδίων σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εταιρείες αναμένουν ακόμη την αποπληρωμή των διελεύσεων από τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου την ημέρα του δημοψηφίσματος, τις οποίες εκτιμούν σε εκατομμύρια ευρώ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έκρινε ως ασύμφορη την όποια συμφωνία για εκ νέου ελεύθερη διέλευση, καθώς θα διπλασιαζόταν το κόστος που θα καλείτο να καταβάλλει το κράτος για δυο πλέον εκλογικές διαδικασίες -του δημοψηφίσματος και τη σημερινή.

Εν αναμονή ανακοίνωσης

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία για το ζήτημα της χρέωσης των διοδίων κατά τη σημερινή ημέρα. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου έχει ήδη δώσει εντολή στα συναρμόδια υπουργεία να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα, τουλάχιστον μέχρι την επιστροφή των εκλογέων.

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Μάθε πού ψηφίζεις στις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε τα αποτελέσματα των Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικές ειδήσεις