ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη Ραφήνα για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων (photos - video)

Ένταση στη Ραφήνα για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων (photos - video)

Αναστάτωση επικρατεί στη Ραφήνα το πρωί της Δευτέρας (28/9) καθώς πλήθος κόσμουέχει συγκεντρωθείέξω από ένα σπίτι για το οποίο έχει δοθεί εντολή κατεδάφισης.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Δόθηκε σήμερα το πρωί, εντολή κατεδάφισης ενός σπιτού (το δεύτερο) στη Ραφήνα, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή και έχει φέρει αρκετό κόσμο στο σημείο, ο οποίος αντιδρά στην κίνηση αυτή.

«Ο κόσμος νιώθει ότι έχει αδικηθεί» δήλωσε για το θέμα ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης και πρόσθεσε: «θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα δει με ευαισθησία το θέμα και θα υπάρξει αναστολή ώστε να ελεγχθούν οι περιπτώσεις όπως πρέπει».

Λίγο αργότερα έφτασε στην περιοχή κλιμάκιο του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και της ΔΕΗ, με τους υπαλλήλους της δεύτερης να ενημερώνουν ότι δεν θα κοπεί σήμερα το ρεύμα στο εν λόγω σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσει εντός της ημέρας η κατεδάφισή του.

Υπενθυμίζεται ότι εντολές κατεδάφισης έχουν εκδοθεί για δέκα ακίνητα στη Ραφήνα και συνολικά για 2.500 ακίνητα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Για κάποια από αυτά υπάρχουν αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις.

Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα ώστε να γίνουν οι κατεδαφίσεις αλλά το 2014, εκταμιεύτηκε από το ΕΣΠΑ σχετικό κονδύλι και δόθηκαν 700.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Σχετικές ειδήσεις