ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Φωτιά σε αγροτική έκταση στον Δήμο Τοπείρου

Ξάνθη: Φωτιά σε αγροτική έκταση στον Δήμο Τοπείρου

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (4/10) σε αγροτική έκταση με χαμηλή βλάστηση, στον Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η φωτιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι απειλώντας κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στην περιοχή, ιδιοκτησίας του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθης. Μάλιστα στην ίδια περίπου περιοχή ανήμερα του Πάσχα είχε ξεσπάσει ξανά φωτιά η οποία και τότε προκάλεσε την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων, κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς, έσπευσε στο σημείο της φωτιάς καλώντας παράλληλα την Πυροσβεστική. Αρχικά ένα πλήρως επανδρωμένο όχημα της Π.Υ. ΒΙ.Π.Ε. Ξάνθης βρέθηκε στην περιοχή αναλαμβάνοντας το έργο της κατάσβεσης ενώ ακολούθως όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης βρέθηκε επίσης στο σημείο της φωτιάς.

Μέσα σε λίγη ώρα οι Πυροσβέστες κατάφεραν με την άμεση επέμβασή τους να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν και στην κτηνοτροφική μονάδα. Από την φωτιά κάηκαν αγροτικές εκτάσεις, κάποιες αμυγδαλιές και ένα ποτιστικό λάστιχο.

Για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική. Αυτό που προκαλεί βέβαια εντύπωση είναι το γεγονός πως μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ξεσπά ξανά φωτιά στην εν λόγω περιοχή ενώ και τις δύο φορές αυτό συνέβη Κυριακή.

Πηγή: xanthinea.gr

Σχετικές ειδήσεις