ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αιγαίο: Μικρά παιδιά πνίγηκαν σε Φαρμακονήσι και Καστελόριζο

Τραγωδία στο Αιγαίο: Μικρά παιδιά πνίγηκαν σε Φαρμακονήσι και Καστελόριζο

Τρεις αθώες ψυχές χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου το πρωί της Κυριακής 18 Οκτωβρίου - Νεκρές ανασύρθηκαν δυο γυναίκες, ενώ αγνοείται ακόμη ένας άνδρας

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Το ταξίδι της ελπίδας... κόπηκε απότομα για τρία μικρά παιδιά, την ώρα που οι γονείς τους διέσχιζαν τη Μεσόγειο για να τους προσφέρουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Ένα νεκρό παιδί στο Φαρμακονήσι

Ένα οκτάχρονο παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε λέμβο στο Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με τους γονείς του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από Τουρκία προς Φαρμακονήσι, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρό.

Πιο συγκεκριμένα, το οκτάχρονο παιδί επέβαινε σε λέμβο με 110 πρόσφυγες που ταξίδευαν από Τουρκία προς το Φαρμακονήσι.

Στις 8:30 το πρωί της Κυριακής το στρατιωτικό φυλάκιο Φαρμακονησίου ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές της Λέρου ότι αποβιβάστηκαν στο νησί 110 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που δεν είχε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τους γονείς του άτυχου παιδιού, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από την Τουρκία στο Φαρμακονήσι, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και όταν ανασύρθηκε είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Νέο ναυάγιο στο Καστελόριζο

Δυο γυναίκες, ένα βρέφος και ένα ακόμη παιδί ήταν ο τραγικός απολογισμός ενός νέου ναυαγίου ανοικτά του Καστελόριζου.
Στις 9:30 το πρωί ένα ιστοπλοϊκό με αμερικανική σημαία διέσωσε 11 πρόσφυγες στα ανοιχτά του Καστελόριζου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Νεκρό ανασύρθηκε ένα βρέφος, ένα παιδί και δύο γυναίκες, ενώ αρχικά αγνοείτ ένας άνδρας.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες σώος βρέθηκε πάνω στο νησί Μεγίστη ο αγνοούμενος από το ναυάγιο του Καστελόριζου.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί και οι τουρκικές αρχές.

Σχετικές ειδήσεις