ΕΛΛΑΔΑ

Εξοργιστική απόφαση: Τέλος η δωρεάν στάθμευση για φοιτητές ΑμΕΑ

Εξοργιστική απόφαση: Τέλος η δωρεάν στάθμευση για φοιτητές ΑμΕΑ

Καταργείται σύμφωνα με απόφαση της Πρυτανείας της Νομικής Σχολής Αθηνών, η δωρεάν στάθμευση για τους φοιτητές με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σημερινή (19/10) απόφαση, οι δύο φοιτητές με ειδικές ανάγκες της σχολής, θα πρέπει να καταβάλουν στο εξής τη μηνιαία συνδρομή των 20 ευρώ, προκειμένου να παρκάρουν στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στην οδό Σίνα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία, Αντώνης Ρέλλας, διευκρίνισε πως το υπόγειο γκαράζ της Νομικής Σχολής είναι δημόσιο κτίριο τονίζοντας την ανάγκη των δύο φοιτητών που έχουν κάνει αίτηση.

Ο ίδιος κατήγγειλε πως δεν υπάρχουν καν υποδομές για ανάπηρους στο κτίριο στην οδό Σίνα εξηγώντας παράλληλα ότι, «βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο μέσος άνθρωπος με αναπηρία έχει κόστος διαβίωσης τρεις φορές υψηλότερο σε σχέση με τον άνθρωπο χωρίς αναπηρία».

Τέλος πρόσθεσε ότι «απαιτούμε από την πρυτανεία να αποσύρει την κατάπτυστη απόφαση... Έχουμε αποκλείσει το χώρο στάθμευσης, ελπίζω οι πρυτανικές αρχές να μας καταδεχθούν».

Σχετικές ειδήσεις