ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Οι εικόνες που ξεχώρισαν από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

28η Οκτωβρίου: Οι εικόνες που ξεχώρισαν από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Με την επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, κορυφώθηκαν και οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και χωρίς κάγκελα να εμποδίζουν τους πολίτες (μετά την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα), ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

thes.parelasi12 copy

«Το παλλαϊκό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το Έθνος των Ελλήνων», δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Πρωτίστως μας εμπνέει ως προς το ότι η Δημοκρατία, και η δίδυμη αδελφή της η Ελευθερία, συνθέτουν διαχρονικώς την συλλογική μας συνείδηση, της οποίας τα κύρια συστατικά είναι η Παιδεία και το Θάρρος. Μ' αυτά τα ιστορικά μας εφόδια και με αρραγή ενότητα μπορούμε και πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους και ιδίως να υπερασπισθούμε τον 'Ανθρωπο, το Κράτος Δικαίου και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά. Καλή δύναμη και ο Θεός μαζί μας», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

thes.parelasi16 copy

Με τους πολίτες να παίρνουν θέσεις κατά μήκος της διαδρομής αλλά και πολύ κοντά στην εξέδρα των επισήμων όπου βρίσκονταν οι εκπρόσωποι της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, ξεκίνησε η στρατιωτική παρέλαση των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων.

thes.parelasi7
thes.parelasi15
thes.parelasi3
thes.parelasi19
thes.parelasi21
thes.parelasi14

Παράλληλα, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούσαν εντυπωσιακούς σχηματισμούς στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

thes.parelasi10 copy
thes.parelasi13

Την παράσταση έκλεψε η εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16, με τον χειριστή του, σμηναγό Λουκά Θεοχαρόπουλο να στέλνει το δικό του μήνυμα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους απανταχού Έλληνες.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη! Το "ΌΧΙ” συμβολίζει την ενότητα και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων. Ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι, ακολουθώντας τα χνάρια των προγόνων μας, ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού ενώ μετά το τέλος της ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το νοσοκομείο Παπαγεωργίου πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις