ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Κλειστή για τρεις ώρες παρέμεινε η εθνική οδός (pics)

Χανιά: Κλειστή για τρεις ώρες παρέμεινε η εθνική οδός (pics)

Κλειστή παρέμεινε για περίπου τρεις ώρες η εθνική οδός 500 μέτρα μετά τον κόμβο του Βαμβακόπουλου στο δρόμο προς Καστέλι καθώς ο δρόμος είχε γεμίσει λίπασμα από σακιά που έσπασαν κατά τη μεταφορά τους.

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στον κόμβο του Γαλατά και έκανε εκτροπή των οχημάτων στην παλαιά Εθνική οδό ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έγιναν και στον κόμβο του Βαμβακόπουλου, όπου διεκόπη η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Χανιά.

Κατά μήκος της Εθνικής οδού δυνάμεις της τροχαίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία για την αποφυγή ατυχήματος, ενώ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού του οδοστρώματος που έγινε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η σκούπα του δήμου αφαίρεσε τον όγκο των λιπασμάτων από το δρόμο ενώ στη συνέχεια η πυροσβεστική έπλυνε το οδόστρωμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο καθαρισμός του οδοστρώματος στην Εθνική οδό, εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ωστόσο επειδή δεν υπάρχει σύμβαση με εργολάβο, το έργο αυτό αναλαμβάνει εργολάβος καθαριότητας του δήμου, ενώ σε περιπτώσεις ατυχημάτων η πυροσβεστική επωμίζεται αυτή τη διαδικασία, αν και δεν είναι δική της αρμοδιότητα.

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις