ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε το πανό που αναρτήθηκε στο Δημαρχείο Λέσβου ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα - Σουλτς

Δείτε το πανό που αναρτήθηκε στο Δημαρχείο Λέσβου ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα - Σουλτς

Ένα μεγάλο μαύρο πανό βρίσκεται κρεμασμένο στην πρόσοψη του Δημαρχείου Λέσβου σήμερα Πέμπτη (5/11), ημέρα πουαναμένεται στο νησί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςκαι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ήδη από χθες Τετάρτη, όταν και άρχισε το τριήμερο πένθος στο νησί για τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν εκεί, μαύρα υφάσματα είχαν καλύψει πολλά κτήρια.

Το πανό που αναρτήθηκε σήμερα από ομάδα πολιτών που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Λέσβου γράφει «Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών».

mitilini pano

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επίσκεψη του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου για την πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα η Ευρώπη στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και κυρίως για τους εκατοντάδες θανάτους προσφύγων στα νερά του Αιγαίου.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Τετάρτης τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων προσφύγων που πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Το τρισάγιο τελέστηκε μπροστά στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα, από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και της Καλλονής αλλά και εκπροσώπους όλων των εκκλησιών.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα lesvospost.com, στην σεμνή τελετή παραβρέθηκαν πολλοί πρόσφυγες, εθελοντές, γιατροί, Λέσβιοι πολίτες, πολιτικοί αλλά και πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής την σειρά πήραν οι Σύριοι πρόσφυγες όπου με μπροστάρη των εκπρόσωπο τους έψαλλαν με τον μουσουλμανικό τρόπο στην μνήμη των θυμάτων ναυαγώ.

«Σε αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων – εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λέσβου.

Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΤ Αιγαίου

Σχετικές ειδήσεις