ΕΛΛΑΔΑ

Λευκάδα: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο της πόλης μετά τους μετασεισμούς

Λευκάδα: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο της πόλης μετά τους μετασεισμούς

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο Λευκάδας μετά τους δύο ισχυρούς υποθαλάσσιους μετασεισμούς που σημειώθηκαν, ανοιχτά της Λευκάδας.

Από τις ισχυρές δονήσεις που έγιναν αντιληπτές στην πόλη της Λευκάδας, το κτίριο του νοσοκομείου, που ήταν ήδη καταπονημένο, υπέστη υλικές ζημιές με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφερθούν έξω από αυτό, ενώ ούτε οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν μπαίνουν πλέον μέσα.

Τα περιστατικά που θα φθάνουν στο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται σε πρόχειρο ιατρείο που έχει στηθεί στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου στην είσοδο του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα «νεκρή» είναι η κεντρική πλατεία της Λευκάδας, καθώς οι καταστηματάρχες έχουν κλείσει τα καταστήματά τους, ενώ πολλοί εξ αυτών να έχουν φύγει και από τα σπίτια τους ψάχνοντας διαφυγή προς τις κοντινές παραλίες.

Άμεσο έλεγχο για τη στατικότητα του νοσοκομείου δρομολόγησε η περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στον άμεσο έλεγχο του νοσοκομείου πρόκειται να προβεί η περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να ελεγχθεί η στατικότατα του κτιρίου, μετά τους αλλεπάλληλους μετασεισμούς που δέχθηκε και σήμερα η Λευκάδα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, «το νοσοκομείο θα ελεγχθεί άμεσα για να δούμε τι θα κάνουμε και αν είναι κατάλληλο για να δεχθεί πίσω τους ασθενείς, που αυτή την ώρα είναι έξω».

Σχετικές ειδήσεις