ΕΛΛΑΔΑ

Ειδομένη: Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Εικόνες που συγκλονίζουν!

Ειδομένη: Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Εικόνες που συγκλονίζουν!

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις... Πόσο μάλλον όλες αυτές οι εικόνες των ανθρώπων που παλεύουν με νύχια και με δόντια να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά τους.

Στην Ειδομένη, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τα Σκόπια, ένα χωριό 130 κατοίκων, πάνω από 800 άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν φράχτες που τους κλείνουν τον δρόμο για μια καλύτερη ζωή. Καλύτερη σε σχέση με αυτήν που είχαν στις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας. Όποια κι αν ειναι αυτή. Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Όλοι; Ίσως όχι τελικά, όπως αποδεικνύεται και η απόγνωση αυτών των ανθρώπων, τα βλέμματα στα παιδικά πρόσωπα, η αγωνία, ο φόβος που είναι απόλυτα ευδιάκριτα συγκλονίζουν.

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού, στριμωγμένα πίσω από ασπίδες των ΜΑΤ και σιδερένια κικλιδώματα. Μέσα στη λάσπη και το κρύο. Χωρίς ούτε τα απαραίτητα και με μόνο όπλο τους την ελπίδα και τα χαρτιά που "ανοίγουν" τις πύλες να ανεμίζουν μπροστά στα πρόσωπα αυτών που τους φράσσουν τον δρόμο.

Ο φακός του gossip-tv βρέθηκε -αν και δεν είναι το αντικείμενό του- στην Ειδομένη και κατέγραψε τις σκηνές που θα δείτε και που φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Αν μη τι άλλο για αυτούς που δείχνουν να χάνουν την ανθρώπική τους υπόσταση, για αυτά τα παιδιά που ούτε έφταιξαν σε κάτι, ούτε τους αξίζει μια τέτοια μοίρα. Μακάρι το αύριο να είναι για όλους καλύτερο.

Δείτε τις φωτογραφίες στο gossip-tv.gr

Σχετικές ειδήσεις