ΕΛΛΑΔΑ

Οι γερμανικές Αρχές παρέδωσαν στην ΕΛ.ΑΣ. 15 συσκευές ταυτοποίησης μεταναστών

Οι γερμανικές Αρχές παρέδωσαν στην ΕΛ.ΑΣ. 15 συσκευές ταυτοποίησης μεταναστών

Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (3/12) το απόγευμα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρεσβευτής της Γερμανίας Peter Schoof, προσέφερε για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεκαπέντε ακόμα συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac για την ταυτοποίηση - καταγραφή προσφύγων και μεταναστών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ταξίαρχος Αλέξανδρος Σούκουλης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου 2015, είχαν παραδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές άλλες 12 συσκευές Eurodac, οι οποίες έχουν διατεθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

Μαζί με τις προαναφερόμενες συσκευές, οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές διαθέτουν, συνολικά, 70 συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac. Όλες οι διαθέσιμες συσκευές κατανέμονται σε σημεία καταγραφής αλλοδαπών σε διάφορες περιοχές στη μεθόριο της χώρας μας και κυρίως σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Επιπλέον, από τα λοιπά Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Σλοβενία έχει προσφερθεί να μας διαθέσει 3 συσκευές Eurodac, ενώ άλλες 10 αναμένεται να αποκτηθούν από εθνικούς πόρους.

Σχετικές ειδήσεις