ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Επτά χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά και χιλιάδες πολίτες τιμούν τη μνήμη του με πορείες σε ολόκληρη τη χώρα.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ - ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Newsbomb.gr παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ένταση στην πορεία μνήμης στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης επτά χρόνων από τη δολοφονία του. Η πορεία πραγματοποιήθηκε σε ειρηνικό κλίμα, ωστόσο δεν έλειψαν και τα επεισόδια, όταν μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ με πέτρες.

Οι νεαροί κλότσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

IMG 20151206 152338

Μολότοφ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

fwtia kadoi 02

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3.30 η πορεία που έγινε στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ωστόσο τεταμένη είναι αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς άτομα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις έβαλαν φωτιά σε κάδους στην περιοχή της Καμάρας και τους έσπρωξαν στη μέση του δρόμου.

Οι άγνωστοι, μάλιστα, πέταξαν και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Αναίμακτη η πορεία στην Πάτρα

Η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Πάτρα ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει το παραμικρό επεισόδιο, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να παρακολουθούν διακριτικά τους συγκεντρωμένους.

1449411038672540

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από τις 11.00 το πρωί από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Επεισόδια και στο κέντρο του Ηρακλείου

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου ομάδες αντιεξουσιαστών «συγκρούστηκαν» με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αντιεξουσιαστές έχουν προκαλέσει μεγάλες φθορές σε καταστήματ και τράπεζες, ενώ επιχείρησαν μα βάλουν και φωτιές.

Σχετικές ειδήσεις