ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε την άφιξη 2.300 μεταναστών στην Αθήνα (video)

Δείτε την άφιξη 2.300 μεταναστών στην Αθήνα (video)

Αργά το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν τα λεωφορεία με τους μετανάστες από την Ειδομένη στο κλειστό γήπεδο του τάε κβον ντο στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιώργος Κοσμόπουλος, ο κόσμος είναι αρκετός και το γήπεδο έχει αρχίσει να γεμίζει. Ο χώρος θερμαίνεται, υπάρχει φαγητό και κουβέρτες, ενώ δημιουργείται ξεχωριστός χώρος για τις οικογένειες.

Μέλη του Ερυθρού Σταυρού, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, πρόσκοποι και άλλοι υποδέχονται τους μετανάστες, η μεταφορά των οποίων θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να έρθουν και τα 46 λεωφορεία που ξεκίνησαν το πρωί από την Ειδομένη, στα οποία επιβιβάστηκαν πάνω από 2.000 άνθρωποι.

Ο Γιώργος Κοσμόπουλος ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως προς το παρόν δεν υπάρχουν καταγγελίες για κακομεταχείριση μεταναστών. Πρόσθεσε, όμως, πως δεν κατανοεί γιατί έπρεπε να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι και κυρίως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιδιαίτερα αυτές που παρείχαν ιατρική βοήθεια, από το χώρο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας.

Μέρος των μεταφερθέντων μεταναστών θα οδηγηθεί και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, ενώ πιθανόν αύριο να ανοίξουν και άλλοι χώροι φιλοξενίας.

Υπενθυμίζεται, πως οι μετανάστες βρίσκονταν σχεδόν τρεις εβδομάδες στην Ειδομένη, ευελπιστώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Δείτε στο cnn.gr την άφιξη των λεωφορείων, με τους μετανάστες που θα μείνουν στο γήπεδο Τάε κβον ντο