ΕΛΛΑΔΑ

Κλέφτες «ρήμαξαν» ελαιοτριβεία στην Αιγιαλεία - Περισσότεροι από 4,5 τόνοι η «λεία» τους

Κλέφτες «ρήμαξαν» ελαιοτριβεία στην Αιγιαλεία  - Περισσότεροι από 4,5 τόνοι η «λεία» τους

Δύο κλέφτες είχαν βάλει στο στόχαστρό τους τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, ελαιοτριβεία στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, κινητοποιώντας έτσι τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι τώραέχουν εξιχνιαστεί τέσσερις κλοπές από ελαιοτριβεία στα Πλατανάκια Κάτω Πτέρης, στο Κούμαρι, στην Κερύνεια και στην Ροδοδάφνη, με τη «λεία» των δραστών ξεπερνά τους 4,5 τόνους ελαιολάδου.

Οι δράστες αφού παραβίαζαν τις πόρτες των ελαιοτριβείων, στην συνέχεια άρπαζαν τις ποσότητες ελαιολάδου που έβρισκαν και τις μετέφεραν με φορτηγό σε άγνωστο ακόμα σημείο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Μυρτιάς το φορτηγό των δραστών, μέσα στο οποίο υπήρχε ποσότητα ελαιολάδου βάρους 360 κιλών, που οι δράστες είχαν κλέψει από ελαιοτριβείο στην Ροδοδάφνη.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 31χρονου για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, ενώ η ίδια κατηγορία βαρύνει και ένα ακόμα συνεργό του, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Στο μεταξύ, κλοπές ελαιολάδου έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό στο Μαζαράκι Αχαΐας, στην Γαστούνη και στην Γλύφα Βαρθολομιού, ενώ η Αστυνομία είχε συλλάβει προ καιρού στο Αγρίνιο δύο υπηκόους Γεωργίας, οι οποίοι έκλεβαν ποσότητες ελαιολάδου από αποθήκες διαμερισμάτων.

Σχετικές ειδήσεις