ΕΛΛΑΔΑ

Στα πρόθυρα πτώχευσης ο δήμος Θεσσαλονίκης - Καλείται να καταβάλει 16,6 εκατ. ευρώ σε 48 ώρες

Στα πρόθυρα πτώχευσης ο δήμος Θεσσαλονίκης - Καλείται να καταβάλει 16,6 εκατ. ευρώ σε 48 ώρες

Το ποσό των 16,6 εκατομμυρίων ευρώ καλείται από την οικονομική επιθεωρήτρια, να καταβάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης και μάλιστα εντός 48 ωρών.

Το χρέος του δήμου Θεσσαλονίκης προκύπτει από την οφειλή ύψους 6,9 εκατ.ευρώ, από την υπόθεση με τις εισφορές υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την περίοδο 1999-2008- και επιπλέον 9,7 εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το οριστικό φύλλο ελέγχου για μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές από την εποχή της υπεξαίρεσης και του σκανδάλου Παπαγεωργόπουλου κοινοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής από την ειδική οικονομική επιθεωρήτρια του υπουργείου οικονομικών Μαρία Θεοδωροπούλου.

Μάλιστα, ο δήμος Θεσσαλονίκης υποχρεούται να καταβάλλει το εν λόγω ποσό μέχρι την Δευτέρα, διαφορετικά θα «μπλοκαριστούν» οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μετά από συσκέψεις που είχε στο δημαρχείο φέρεται να έχει ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκο Κουτεντάκη επιδιώκοντας συνολική λύση για το θέμα.

Σχετικές ειδήσεις