ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτά σήμερα (17/1) τα καταστήματα - Πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων

Ανοικτά σήμερα (17/1) τα καταστήματα - Πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων

Με ανοικτά καταστήματα και εκπτώσεις θα είναι η σημερινή Κυριακή (17/1), με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων να ξεκινά από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, ενώ εμπορικά και πολυκαταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 20:00.

Σε ανακοίνωσή τους οι εμπορικοί σύλλογοι επισημαίνουν ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική την πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται πως οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου, με τους εμπορικούς συλλόγους να τονίζουν προς τις επιχειρήσεις να έχουν κατά νου ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής (δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση), ενώ αντίθετα είναι προαιρετική η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.

Παράλληλα, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, έχει προκηρύξει για αύριο πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία κατά των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση:

«Η μεγάλη πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων αναγκάζεται να εργάζεται και τις Κυριακές, τις περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό και να γίνεται ... λάστιχο στο βωμό της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών ομίλων και των malls, που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής».

Σχετικές ειδήσεις